Välj en sida

Nu har vi kommit igång ordentligt med lydnadsträningen. Vi håller vår plan plogad hela tiden så där är kanon att träna.

Undrar om dom stoppade i något ”se-på-fan” i Cleia då de opererade henne. Hon är sjövild och lite för taggad. På lydnadsplanen har hon landat ganska bra men hon är lite för ”på” när vi är ute så jag måste ta tag i skvallerträningen och ordning o reda igen. Hon har ett jäkla humör om man säger till henne och hon hade nog inte varit rolig om hon hamnat hos nybörjare. Men vi har ett bra förhållande och hennes humör har aldrig varit några problem. Hon är lite söt när hon blir arg.

Hemma far hon runt som ett jehu med skor, kuddar, mattor och diverse annat ”lösvirke” som hon hittar. Hon är faktiskt lite kul just nu. På onsdag är det 3 veckor sen operationen och snart vågar jag nog låta henne skutta runt i djup snö så som hon vill. Vi har tagit det lite lugnt där med tanke på de inre såren men lite lugnt betyder mycket skutt ändå. Såret/ärret syns knappt nu och hon verkar inte besväras det minsta av någon inre ömhet så det är nog ingen fara men man bör vänta fyra veckor innan det blir full fart igen.

Mycket av lydnaden har fallit på plats men efter ”vilan” har hon börjat tugga på apporten igen så det jobbar vi på just nu. Det ska bli så skönt när vi kan börja köra riktigt sök igen, det har blivit mycket markeringsövningar och lydnad i stället pga all snö. Kommer nån och säger att det är skönt med vinter och snö så stryper jag den.
Nu får det vara slut!!!