Välj en sida

Kul!!!
Nu är Malco elitsökhund. Vi var och tävlade i Eskilstuna i går och det gick vägen. Jag vet inte vad jag tyckar om det egentligen för det har varit ganska bra att ligga i högre så jag får träna att gå på stigen och skicka. Men nu är det som det är. Han går ju bra sök, gick några grunda slag på v sida men annars gick han ut bra och framåt på alla skicken. På sista figgen skällde han till en gång, pustade lite och kom igång sen och sånt drar dom för.
Vi fick 8,5-9 på söket.

På alla tävlingar jag varit med på så har jag gått direkt till alla figgar, aldrig tvekat var dom är men ändå kan dom dra för skallet. Det står i reglerna ”vägledande” inte ”ihållande” skall. Funderar starkt på att lägga om honom på rulle eftersom vi aldrig kommer att tävla något skydds, jag är inte tillräckligt intresserad av det.

På lydnaden höll han inte riktigt ihop, han har klara koncentrationssvårigheter där, men det räckte och det är ju det som räknas. Vi måste hitta en strategi som fungerar så han går på tävling som på träning.

Uppletandet var kanon, 9,5-9. Totalt blev det 493,75. Det finns lite hopp om att han kan bli en tävlingshund. Specialen är ju inga problem (mentalt alltså). Det är precis som de två andra Ehrlichia-hundarna jag haft.