Välj en sida

Jag var med Malco hos tandläkaren i går. Han slog ju ut en tand förra hösten och jag märkte det inte ens förän det var läkt. Har länge tänkt gå och röntga den för att få ett intyg för ev utställning (2:a). Jag har inte tänkt så mycket på det då han aldrig verkat besvärad av det. Men så var det en kompis på klubben som hade lite ”problem” med sin hund och nu kommer jag inte ihåg anledningen till att dom kollade roten å en tand men det visade sig att den var splittrad (tror jag). Dom fixade det och hunden blev ”valp”. Glad och busig. Det kan alltså vara så att det är ”skadat” fast man inte märker det. Sagt och gjort, till tandläkaren. Jaha, på onsdag ska han opereras, det var alltså något fel.
Malco har ju varit lite ojust mot Cleia ibland och det är absolut inte likt honom. Han har bitit henne helt oprovocerat och det har bidragit till att tanken på tanden växte. Det kan inte vara lätt om man har en infektion i en tandrot, klart man tapper humöret ibland då. Ska bli intressant att se om det blir någon skillnad efter operationen.
Tandläkaren sa också att en tandinfektion + ehrlichia, som han också har, är mycket dåligt för immunförsvaret.
Det kanske rent av går att tävla med honom igen. Hoppas kan man ju alltid.

Cleia har lärt sig att trampa på en target, det tycker hon är kul. Sen kör vi lite uppletande, apportering, ställande mm. Allt utan kommando-ord, bara lek. Hon har blivit kanonduktig på att komma med saker.
Vi jobbar hårt med att man inte får rusa fram till allt och alla och det går framåt. Även att inte hoppa ut ur bilen utan lov. Går riktigt bra, även om hon nån gång glömmer sig.
Hon har en riktig förkärlek att klättra upp på berg och stenar. När vi närmar oss bilen efter promenaden så brukar hon stanna, och då gärna på en sten eller bergknalle. Där sitter hon. Tänker inte komma! Du kan åka hem själv! Kul tjej. Jag brukar strunta i henne och då kommer hon. Hon är likadan när vi ska iväg hemmifrån, hon sätter sig på trappan. Ska inte med!
Jag kommer ihåg att Malco hade en sån period också. Det är andra bullar nu.