Välj en sida

Så var det tävling igen, jag hade egentligen tänkt vänta till våren och träna över vintern men men, man är som man är. Så det var upp i morse i snö-regnet ( fy f—n ). och iväg. Vi var en elit och två högre samlade till 07.30. Man kunde hålla sig för skratt i skitvädret. Planerna var snöglopp-dyngsura. Men det var söket som gällde först och för första gången sprack vi på söket, Malco hittade bara en figge. De bägge högrehundarna bröt också så det var ingen höjdarstart på denna tävling (undrar hur det gick för lägrehundarna). Jag måste erkänna att det kändes rätt skönt att få åka hem i till värme och soffa. Nu har vi vintern på oss att lägga om Malco till rullhund och få till skicken.

Jag slog nog världsrekord på antal skick, stackars Malco. Snacka om att överdriva. Dels gick Malco flera skick grunt och sen ville jag inte få oavsökt, (klart jag kan förstå att dom hade åsikter men jag vet att jag skickade dumt). Å det var en riktigt bergig bana. Ändå så flåsade han knappast på vägen tillbaks till bilen. Skönt.

Det är skillnad på spår och sök på det viset att man slipper bli idiotförklarad om man gör tavlor ute på spåret, efter söket kan man få minsann få höra vad man går för. Det räcker mycket väl med att spricka.

Likadant på lydnadsplanen faktiskt, jag tror att de flesta, i de högre klasserna i alla fall, är mycket väl medvetna om vilka problem de har. Jag har genom åren fått olika ”lösningar” på de problem jag fått genom Ehrlichia. För det mesta har jag redan provat allt. När det gäller Ehrlichia så är det största problemet för det mesta att få hunden att tycka det är kul att gå ut på lydnadsplanen igen (åtminstone har det varit så för mig och mina sjuka hundar) och det är kanske ”bara” det jag jobbar på för tillfället. En sak har jag lärt mig av mina Ehrlichiahundar, att aldrig döma någon som har dålig lydnad och/eller en hund som ser rädd ut, som inte vill. Typiska ehrlichia-borrelia-symptom.

Jag har jobbat hårt med att få Malco att tycka att det är roligt att gå in på plan på tävling igen och jag tycker att det går åt rätt håll. Målet är att få honom att gå samma lydnad på tävling som på träning.