Välj en sida

I dag har vi varit ute och spårat. Det är 100 år sen känns det som. Det var Lena och jag som var ute. Lena gick spår åt Malco och jag gick ett åt Jilliz och eftersom det var ny mark så blev det naturligtvis lite fel. Jag hamnade i ett kärr så jag vände och gick tillbaka i mina egna spår ( det var lite snö så jag såg dem) ca 75 m. Det var lite spännande att se hur Jilliz skulle fixa det. Det är ju länge sen han spårade. När vi kom till stället så kollade han lite, spårade ner till kärret, vände och spårade tillbaka och gick sen till slutet. Man blir gråtfärdig, vilken spårhund. Otränad och allt.
Malco spårade riktigt noga och bra men som alltid när han inte spårat på ett tag så gav han f-n i pinnen ( Lena la ut en). Måste spåra, spåra. Han behöver ”spåra av sig” när han inte kört på ett tag.
Vi gjorde även ett upptag och där gick han, Malco, ut bra, kollade ca 2m, vände och gick åt rätt håll. Det verkar som om 10-öringen ramlat ner till slut.
Cornelia och Atlas fick gå några korta rka spår, det var deras första försök. Dom kan bli bra spårhundar, har de rätta anlagen.