Välj en sida

Vi var på Värmdö igår och tävlade elitspår. Poängmässigt en katastrof men annars inte så tokigt.  Jag har ju haft problem med upptag med Malco men nu har vi tränat det och han gjorde ett mycket bra upptag. Han stannade upp lite precis som om han tänkte tíll, sen tog han spåret och gick säkert åt rätt håll. Det fick vi 9,5 på, helt OK.
Spåret gick han som en dröm, det var nog ett av de knöligaste, bergigaste spår jag gått på länge. Det hade ju regnat dagen innan så mossan/bergen var skithala, och så denna lilla men ack så starka hund som dragande släpar runt sin matte. Puh! Det går väl an i uppförsbackar men nerför ett halt berg är det inte lika kul.
Han plockade alla pinnar och inget som helst strul så det kändes jättekul. Vi har ju inte tränat spår lika mycket som jag gjort med de andra hundarna men det finns där. Vem har sagt att mallar inte kan spåra??

Uppletandet gick inte lika bra som på de två senast tävlingarna, han var ute i rutan bra men hittade bara två föremål. Sånt händer. Han kändes inte riktigt med.

Lydnaden vill jag helst inte prata om. Slut! Nej, skämt åsido, han har inte varit ”låg” på de sista tävlingarna utan mer ”inre stressad”, okoncentrerad mm. tappar sig själv ibland. Fria följet ”så-där”, inkallningen 0, full rulle, hör varken stanna eller ligg. Flera DK. Framåtsändandet, gick ut bra i galopp åt bägge håll och bryter fint i gruppen, sen tjafs och på inkallningen, som han gör i galopp, går han in snyggt och prydligt fot PÅ HÖGER SIDA. Åt bägge håll, var har han fått det ifrån??? 0-5.
Han skäller bra, apporterar bra förutom att han släppde tungapporten vi mina fötter.
Hoppar snyggt och stegen lite fort.

Alltså, inte sån katastrof egentligen. Men han hässjar och är lite låst, han tycker att detta är obehagligt men min nya taktik är att tävla på för att se om han kan komma underfund med att det är rätt kul att tävla lydnad också.