Välj en sida

I dag var vi, jag, Annika, Ingrid och Cathrine ute i Högantorp och spårade och körde uppletande. Yoker fick ett ganska långt lite krångligt spår och klarade det med den äran. Skönt att det var lite svårt, han gick i ett trevligt tempo. Han har verkligen blivit motiverad och jobbar på.
Jag gick ett ganska långt spår till Majken och hon är så duktig spårhund men vill inte riktigt ta föremålen.
Yxo skötte sig kanon, spåret korsade en viltstig och han kollade den åt båda hållen, ca 20m men vände av sig själv. F-n vad spår är kul.

Zingo är lite under inlärning så han fick gå 3 korta spår med roligt slut. Han tar sig.

Till uppletandet la vi ut 12 föremål och Malco fick gå först. Den gamle är en pärla, vilken fart!! Vi slutade efter 6 föremål, det roliga var att han inte sänkte farten nån gång.
Cleia hade en sån där bra dag, hon gick om möjligt fortare än Malco och mycket koncentrerat. Också hon 6 föremål. Inget ”bara-spring”. Lita galnings-skall bara.

Majken sprang några rundor innan hon började leta (att det kan vara så kul att bara springa), sen ville hon inte riktigt ta föremålet hon hittade men när vi bara var passiva så tog hon upp det och kom in. Lita avlämningsträning kanske.

Yoker överraskade och gick i full fart 4 skick och han kommer direkt fram till mig och avlämnar. Ska bara befästa och kolla så vi inte får tugg.

Yxo, som haft lite problem med uppletandet gick 4 bra skick han också.

Zingo älskar att springa ut och hämta sen drar han och leker för sig själv. Lite avlämningsträning där också.

Vilken trevlig dag. Det hann nästan bli mörkt innan vi åkte hem.

En liten smolk, markägaren kom och sa till oss att det var privatägt och att vi inte får ha lösa hundar. Hon gjorde det på et mycket otrevligt sätt, så tråkigt.
Det finns nåt som heter allemansrätt och hundar får vara lösa vissa tider på året. men det sa vi inte för vi ville inte bråka men vi fortsatte med uppletande efter hon åkt.
Varför är en del markägare och jägare så jäkla otrevliga. Man har nästen lust att sluta ha ordning på hundarna.