Välj en sida

Yes, idag har vi varit ute och spårat. Så jäkla kul. Och man bär sig åt som en nybörjare. Man kan inte tro att jag tävlat och tränat spår i snart 30 år. Släpper på stackars Cleia med linan i halsbandet. PUCKO!! Men det struntade väl hon i, hon har sån enorm motivation för allt den lille damen så hon drar iväg som en furie trots det. Jag kom på det efter halva spåret och det hade nog ingen större betydelse. Snacka om ringrostig, nu har det blivit för mycket sök och alldeles för lite spår men det ska bli ändring på det.
Cleia är yvig i spåret, klart så lite spårtränad som hon är men vilket ”drag” hon har. Jag bryr mig inte om sånt, hon får lära sig själv. Jag lägger mig aldrig i hundarnas spårarbete, leder dom bara i rätt riktning om man säger så. Det har funkat bra hittills.

Malco är en dröm i spåret, (måste få till hans mentalitet på lydnadsplanen). Han kroknar inte fast det var så varmt idag och det kan ju vara lite jobbigt med första värmen. Han går så jäkla bra.
Sen körde vi lite uppletande också och Cleia kommer numera med full fart in med föremålen. Hon ville gärna behålla sakerna förut.

Framåt kvällen åkte jag till klubben och tränade lydnad, med båda två. Det går verkligen framåt med Cleia, pusselbit efter pusselbit faller på plats. Ska nu damma av Malco och försöka få honom att bli bekväm på lydnadsplanen men mår han dåligt av det så lägger vi ner. Har ju den lille damen att lägga krut på. Men det vore kul om det gick att komma igång med honom igen. Den som lever får se.