Välj en sida

Det har varit lite glest med skrivandet ett tag. Ibland tar annat över. Men det betyder inte att man ligger på latsidan. Vi har tränat på och t.o.m. spårat. Ska verkligen skärpa mig där. Malco blir så lycklig när han får spåra och han går jättebra trots långt uppehåll. Han är naturligtvis alldeles för ivrig med det försvinner med träning, det vet vi ju.
Jag har spårat med Cleia också och hon har snappat det och går riktigt motiverat och bra. Nu ska vi börja träna henne på ”riktigt”. Det känns sååå kul att ha kommit igång med spår igen och att det börjar våras är ju inte helt fel heller om man säge så.

Jag tycker att det ”hänt något” med Cleia, hon har blivit mer ”vuxen” på något sätt. Hon är t.ex. mer fokuserad när vi tränar lydnad och hon visar ett nytt beteende vid kamp, totalt rikstokig, som Malco ungefär. Det har hon inte varit från början utan det har vuxit fram. Jag har inte brytt mig så mycket utan väntat ut henne och nu ser jag att det var rätt.

Hon blir mer och mer ”tokig” på söket. I dag var hon så kul, kampade som en tokig med figgarna och skriker av iver. På ett ställe var det så bergit och brant när hon skulle ut på ett skick så hon var tvungen att ta en ny väg och då vrålade hon också för att hon blev lite störd i sin framfart. Men, tack och lov, så tänker hon till där det blir tvärstopp av någon anledning så hon springer inte bara in väggen om man säger så. Jag blundar när hon är i farten.
Nu ska jag bara försöka styra upp det lilla vilddjuret så det inte går över styr men det ska nog gå bra. Hon är bara fööör härlig.