Välj en sida

Vi var i Nyköping och tävlade sök idag. Jag kände redan på platsliggningen att Malco kändes låst, slickade sig om munnen mm. Hmm. Några skulle börja med sök och några med uppletandet och lydnad. Vi lottades till sök på fm så vi åkte ut till skogen. Lite trevligt med sök, man är på samma ställe och fikar och snackar medan man väntar. Vi var sist av vår grupp och Malco kändes pigg och glad. Banan låg uppe på ett berg så jag var förståss helt slut innan vi ens börjat. Pust och stön. Man försökte vara lite social och rolig när vi kom upp, hälsade och sa att det var jobbigt för gamla kärringar. Satte Malco och tittade på banan, Malco satt snällt och väntade tills jag hämtade honom. Skickade höger och fick en figge direkt. Malco hittade alla figgar men gick grunt på höger sida (motvindssidan), tycker väl att han känner att det är tomt. Domarna sa att han varit framme hos en figge men lämnat den för att sen gå tillbaka och markera. Inte bra. Han skällde ganska bra, satte sig framför legorna och skällde. Snyggt.
Det var alltså inget drömsök och vi fick bara 6,25 och det var OK. Han gick en elitbana ganska bra trots allt och han orkade. Det är ju bara två veckor sen som han bara orkade 100m, sen ”dog” han.
Sen kommer den ena domarens ”pekpinne”. Han sa att han var själv en tävlingsmänniska och att han tyckte att jag började på en 8. Nu får du förklara dig, sa jag. Jo, man ska inte komma till banan och ”prata” som jag gjorde, man ska ha ”det perfekta söket” i huvudet, fokuserad. Jag skiter väl i om han är en fokuserad tävlingsmänniska, han ska bara ge betyg. Jag sa att jag hittills inte visste hur det ”perfekta söket” såg ut och att jag tävlat spår i massa år och alltid varit ”pratig” man oftast haft fullt på spåren ändå. Vilket djävla skitsnack, han tyckar alltså att alla ska vara stöpta i hans ”tävlingsform”.
Vad jag blir trött på dessa ”instruktördomare”. Jag åkte hem.