Välj en sida

Idag har vi tränat sök och alla hundar gick kanon. Det var ett tag sen vi tränade ”riktigt” sök. Det har varit några gånger med systemsök och markeringsövningar.
Malco var riktigt taggad och det var extra kul då han varit lite ”sur” ett par dagar. Det märktes redan i morse att han var pigg och glad. Han har ju sina svackor.

Vi skulle göra bara några ”klick-skick” med Cleia men den gick ju inte att stoppa när hon fick göra nåt såå kul. Hon visste precis vad hon skulle göra och ”tjyvstartade” några gånger innan figgen blev passiv och det är ju positivt. Tjejerna var fantastiskt duktiga och var kanonaktiva där de skulle och helt passiva där det skulle vara. De backade utåt och gick lite framåt hela tiden och hon blev bara mer taggad av det. Kanonkul.

Vi var en bit in i skogen så hundarna var med och fick sitta uppbundna under träningen. Jag ville inte att Cleia skulle vara uppbunden hela tiden då vi inte tränat det till 100, så hon fick gå med och vara ”stig”. Bra störning. Ingen av hundarna brydde sig. Vi hade även en löptik med och den labbehane som var med fungerade precis som vanligt i söket men vi kunde inte gå prommis tillsammans, då kom han ihåg att han var hane.