Välj en sida

Vi fegade ur på rapporten igår. Inställt alltså. Vilket dj…kla väder. Vi gjorde lite nytta på klubben istället.

I dag var det sök som vanligt och vi var 13st men bestämde ändå att köra i en grupp. Med disiplin och framförhållning funkar det bra trots att man är så många. Det flöt på riktigt bra. Vi har rätt många nybörjare som vi startade med förra söndagen. Vi startar alla med ”klickersök”. En del var lite trögstartade förra gången men alla gick mycket bättre redan från början idag. Vi har en rottis som är lite försiktig med folk och honom slängde vi lite godis på marken framför oss förra gången och han kom närmare och närmare. I dag kom han fram på första skicket. Vi kunde både klappa och kampa med honom. Lycka!

Med Cleia tänkte jag gå från synlig klicker till dold ”hittafigge” på 50m. De två första skicken vindade jag innan jag skickade sen gick hon av sig själv. Otroligt motiverad och fokuserad. Så djäkla kul. Hon har full fart när hon jobbar men samtidigt helt cool. Inget stress alls. Vi har börjat med skallövningar också och det verkar inte bli några problem.

Jag har ju börjat träna lite lydnad med henne och det märks på hela hunden, hon är mer kontaktsökande över lag.

Malco som varit nere i en svacka verkar kommit ur den (hoppas jag). Det märktes redan i morse innan vi åkte till träningen, han och Cleia lekte och kampade som dårar här hemma, ett friskhetstecken.
Det märktes även på träningen, han var supertaggad och gick kanonbra. Skitbra markeringar. Det börjar funka med att han backar och lägger sig hos figgen och han skäller ända tills jag kommer fram.

Duktiga vovvar!

Postat2009-01-25KategorierMina mallarLämna en kommentartill Sök Redigera”Sök”