Välj en sida

Jösses vad det är varmt. Men vi kör ändå, idag hittade vi en skuggig skog och tränade först klickersök med alla hundarna. Vi hade en ”prao” med som aldrig varit i närheten av sök och vi provade med hennes hund, en storpudel, och det är skitkul att se hur snabbt de snappar detta. Först ville den bara springa omkring för sig själv men vi har lärt oss att vara iskalla  och vänta ut kontakt och efter ett par klickar så bjöd den själv.

Jag har ju backat med Malco för att köra upp motivationen till 300% ( han hade ju ”bara” 200% ) så vi kör klicker med honom och jösses vad han tänder. Vi har kommit så långt så vi har dolt figgarna och det ska vi fortsätta med. Vi tränade även skallmarkeringar och jag tycker att han skäller mycker mer intensivt nu.
Han får numera följa med ut i skogen och vara uppbunden som dom andra. Förut så skällde han hela tiden för matte lekte ju med andra hundar men nu har vi investerat i ett antiskällhalsband och det fungerar till 100.
Han är konstig, den lille, för när man binder upp honom på rapporten så är han hur tyst som helst. Han gör verkligen skillnad på de olika grenarna. Jag har särat ordentligt på retningarna och det verkar ha funkat.

I går körde vi lite klicker-rapport och det var första gången för husse och han var inte beredd på att Malco blev så taggad så han har ryggskott idag ( husse alltså ). Han kan verkligen kampa och rycka, den lille.
Sen hade vi städdag på klubben i denna värma. Vi räfsade upp det klipta gräset, puh. Det blir en hel del på 1ha.