Välj en sida

Huj, nu är det vinter. Fy f—n. Jag är ju ingen älskare av snö. Cleia såg inte det minsta förvånad ut när snön kom, hon finner sig i det mesta utan att hetsa upp sig.
I går tränade vi lite sök. Mest markeringsövningar och lite motivation. Lite bra att backa bandet ibland. Vi måste befästa ”rullhundarna” och lägga lite krut på att dom absolut inte får släppa rullen. Inte ens en cm från föraren.
Cleia fick göra några ”hittaövningar” och det tyckte hon var skitkul. Kuuuul med figgar.

Hu, nu har vintern kommit. Vi hann precis få på vinterdäcken, skönt. I torsdags tränade vi lydnad och Cleia var med bland alla hundar och det gick riktigt bra, hon börjar lyssna även med störning.
I dag tränade vi rapport. En kort motivationssträcka för en del hundar har backat lite men idag gick alla som skållade råttor. Malco for iväg till husse så jag höll på att stå på näsan. Även Cleia fick gå ett par sträckor, ca 30m fram och tillbaka. Hon tyckte det var jättekul, inga problem. Hon är så härligt cool och social. Jag bara lämnade över kopplet till en för henne helt okänd man som hon bara stannar hos under tiden jag för att lägga godis på Malcos filt. Inget hysteriskt ”matte-kom-tillbaka”. Såå skönt.