Välj en sida

I dag har vi tränat rapport och lille Cleia fick gå två skick. Dom skickade henne som första hund från B till A och hon kom som ett jehu. Det var bara ca 100m. När dom skulle skickas tillbaka till B så tänkte jag, äsch hon får gå först nu också. Våga – vinn. Hon stack som en pil. Hon är självständig, den lille damen. Sen fick hon inte gå mer.

Malco hade inga som helst stopp idag, och då fastnade han ändå i kopplet en gång när han skulle gå från mig men han stack iväg som bara den. Han är så duktig på (bredvid) filten också. Tyst och snäll.
Jag har inga konstigheter för mig när jag skickar, han får gärna tjyvstarta om han vill. Allt för att öka motivationen. Lydnaden kan jag plocka in senare. Inga problem. Hos husse kör dom med nedräkning mm och det går hur bra som helst, han är inte LITE mattebunden.

Alla hundarna gick bra idag. En del har backat bandet för att bygga motivation. Jag tycker att dom lade in lydnad för tidigt, det tar alltid bort lite motivation. Jag vill inte ens prata med hunden förrän den vill ”tjyvstarta” var gång. Skogslydnad tränar man vid sidan om.

Sen fikade vi i vår nya stuga och sen promenerade jag och hundarna hem. Bra när husse är med så han kan ta hem bilen. Nya stället ligger på ca 30-45 min promenadväg hemmifrån. Ängar och gångväg genom skogen. Kanon.