Välj en sida

I dag har vi tränat rapport i värmen. En av deltagarna ska tävla akl nästa vecka så träningen var upplagd som en tävling (akl). Alltså så gick gänget ut 500m och tog tid mm enl. tävling. Hund nr 1 (den som ska tävla) gick inte, tvåan (Malco) gick som ett spjut, 34 sek. Hund nr 3,4,5 gick inte men nr 6 gick också, 37 sek ( en terv ). Det ska vara belgare. Vi chansade på att skicka tillbaka Malco till B och jag fick ”marsha” honom ett par gånger sen gick han så vi skickade tillbaka till A igen också och då sprang han på 31 sek, alltså snabbare är första sträckan. Känns bra.
De andra hundarna fick gå tillbaka till A och vi fikade sen körde vi korta motivationsskick på klickersätt och det funkade kanonbra. En lärorik dag för förarna (och hundarna).

Jag har köpt ett antiskäll-halsband till hundarna och det fungerar skitbra. Malco fick en chock och sa inte ett ljud när han var uppbunden på söket (han brukar skälla som bara den) och tom Jilliz tystnade. Jag kunde ha honom med på plan när jag tränade lydnad med Malco och han var tyst. Har aldrig hänt förut. Det luktar citron överallt nu för tiden.