Välj en sida

Jaha, några dar med penicillin och hunden är ”ny”. Rädslorna är borta och han skäller inte under färd i bilen längre. Stackars hund, hur mår han egentligen vid skoven?
I söndags var vi och tittade på när ett par kompisar tävlade lkl-sök. Det gick vär ”så-där” men det var en trevlig tävling. Jag skulle varit med med Malco men han går som sagt på penicillin.

Cleia har blivit riktigt trevlig igen efter löpet. Hon funkar jättebra och lydnaden går framåt. I söket är hon fortfarande en dröm och vilka markeringar. Inte värt att man lägger sig i där, hon sköter detta så bra själv. Stannar på bra avstånd, sitter eller ligger och skäller bra. Vad kan man mer begära. Hon blir inte speciellt störd när jag går ut heller men det ska vi jobba mer på.

Hennes självständighet är inte längre på något sätt störande, hon är mycket kontaktsökande numera. Glad och samarbetsvillig. Det ska bli spännande att börja tävla med henne.

Nu i juli ska jag spåra mer med henne. Jag ska fixa spåren till belgarmästerskapen och har massor av mark och tillfällen att spåra. När Malco var i samma ålder så fick han provgå elitspåren vi lade. Det gick bra men han var mer spårtränad då än vad Cleia är nu. Vi får se hur det går.

För övrigt så jobbar vi ”som djur” på vår nya anläggning. Vi håller bl.a. på för fullt med att fylla igen vildsvinsgropar på planen. Dom kan ställa till det dom ”små” odjuren.