Välj en sida

På fredagen var vi några som tränade lite systemsök på ett stort fält. Det gäller att lägga på en rem om man ska få framslag. Hundarna tycker att det är skitkul. Det var mycket varmt men det märks inte på mallarna. Malco är ganska rutinerad på detta och går som ett jehu. Cleia hade lite svårt att komma igång, mot figgen alltså för hon for som en skällad råtta ut på fältet för att leta figge. Hon vill inte gå till synlig figge men när hon förstod att det var en rolig lek så var det OK. Bra och rolig övning.

I lördags var jag med en kompis. Pia, på appelltävling/sök i Eskiltuna. Carro följde också med för att göra vågen. Pia har en jaktlabbe som går som en skållad råtta. Pia tog startnr 1 och det var 6st i söket. Deras sök var över på 1min 20 sek. Betyg 9,5. Ingen dålig start på dagen.
Sökbanan låg bakom klubbstugan och när alla gått färdigt frågade vi om vi fick träna där och det var inga problem. Pia och Carro lade sig i legorna och jag skickade Cleia som om det vore tävling och det var inga problem, fick tom in ett tomslag så det blev 3 skick. Kul.
Eftersom domarna även dömde spårhundarna så fick vi lite tid att rasta och fika. När spårhundarna kom tillbaka så bestämde TL och domarna att de skulle köra på utan lunch då de låg bra till i tid. Pia fick 9 på budföringen (tror jag) pga startskall. Platsliggningen blev lite dramatisk pga att en vovve gick upp och strulade lite så det blev omliggning. Men det gick bra. Även lydnaden gick bra och Pia blev uppflyttad och vann på 280p. Jag kände mig såå stolt, Pia skulle bara ha Alex som sällskap men hade turen/oturen att ”drabbas av” tävlingstokiga jag och vi har tränat i vått och torrt. Nu jäklar ska vi vidare.

I går var det sök igen och med Malco är jag inriktad på raka och djupa skick då han haft en tendens att gå grunt. Han var så taggad igår att figgarna inte kunde få honom att sluta skälla fast han fått boll och godis.
Med Cleia har jag inte haft några problem med grunda skick, tvärtom. Nu ska vi träna på att jag går ut och att hon fortsätter skälla. Hon har hittills inte lämnat figgen, bara tittat till åt mitt håll och gjort ett litet uppehåll i skällandet men kommit igång igen. Det börjar kännas riktigt bra.