Välj en sida

Jag har haft ordentlig skrivkramp. Har inte skrivit sen sept.  Fy på mig, men det blir så ibland. Det betyder inte att vi legat på latsidan, nej vi har varit på G, lite i alla fall.

Vi har bl.a. gjort MH och det var en kanontrevlig dag där vi fick träffa nästan alla syskon. Jag är riktigt nöjd med Cleia

Hon skötte sig fint. Ja, hon fick för sig att avståndsleken var sök, men inte som vi brukar göra så hon blev lite frustrerad. Hon var lite konstig men hon började löpa några dar efter MH:t. Tikar!!!

Vi har även fått LPI och hon har gått riktigt bra på lydnaden. Förutom på BBK har hon haft 10 på tandvisningen var gång, Hmm.
Däremot har hon strulat ut ordentligt på lydnaden på de akl-tävlingar vi gjort. Inte velat alls. Vi har haft 9,5 på söket men då ballade hon ut ordentligt på lydnaden. Bara att konstatera att hon inte var mogen ännu.
Provade tom en akl-spår trots att vi inte tränat spår så mycket men hon har gått riktigt bra ändå. Hon gick kanonspår på tävlingen också men markerade/tog bara slutpinnen och då är man ju ute. Men spåret gick hon som en IPO-hund. Domarna grät nästan.

Lydnaden börjar bli riktigt bra nu, har lagt till framåtsändande, kryp, skall mm. Det känns riktigt bra. Nu har vi ju vintern på oss. Jag har bestämt mig för att lägga lite krut på spåret också. Sök har vi kört hela tiden. Hon har börjat ta för sig i söket, kör lite -kan själv-. Så nu i söndags hade vi lite diskussioner om vem som bestämmer och hon sa till sist, -OK, det är du. Sen gick hon riktigt riktigt bra och gjorde kanonfina markeringar. Hon stannar kvar hos figgen och nu går det nästan inte att få henne därifrån. Men det känns inte som något problem.

Vi har även tränat lite rapport och ska nog träna det lite på kul då vi är några som tycker att det är ganska trevligt. Malco är också med och kutar och är så jäkla snabb.

I dag har vi faktiskt varit ute och spårat och det var sååå kul. Båda hundarna gick mycket bra och nu var det inga problem att ta pinnarna sa Cleia. (Satmara).

Malco är så jäkla duktig spårhund så jag måste försöka tävla honom i vår. Han har varit riktigt pigg ganska länge nu så det finns hopp.

Snart vänder det och blir ljusare ute, ska bli så skönt.