Välj en sida

Vad trött jag blir på dessa ”jag-äger-skogen” jägare. Stötte på en i Fituna som trodde att hon var skogspolis. Hade alla tre ute och vi letade efter en sak jag tappat och plötsligt kommer en gråhund farande in i min flock. Nån matte eller husse syntes inte till. Min tokiga unghund trodde att han var guds gåva till hundvärlden och jagade bort gråhunden. Jag kopplade upp Malco och Cleia, visslade på Yoker och han kom till slut. Olydig, jag fick blåsa ett par gånger (hmm, får ta tag i det). Det kan ha rört sig om 100-150m.

Efter ett tag dyker det upp en tjej med 3 eller 4 lösa hundar som hon kopplar upp och ropar till mig; stanna där, jag vill prata med dig! OK.
Sen fick jag höra att jag inte fick ha lösa hundar vilket man får denna årstid men dom ska lyssna och jag var inte glad över Yokers olydnad. Hon verkade inte veta det. Enligt henne skulle jag inte få vara där över huvud taget. Då jag påpekade att allemansrätten gäller i detta land sa hon att den inte gällde där!!?? Och koppeltvång gällde inte hennes hundar!!?? Suck!

Hon hade en olydig hund och jag hade en olydig hund men det var hennes hund som sprang in i min flock. Utom synhåll för henne.
Hon tjatade om vad jag hette, varför det? Det visade sig sen att hon skrivit upp regnr på bilen.

I detta fall känner jag mig helt oskyldig ( ja, jag hade en olydig hund ). Jag förklarade för tjejen att det var hennes hund som kom in i min flock helt utanför hennes synvinkel. Hade hon och hennes bara gått på vägen så är jag 100 på att ingenting hänt.
Tyckte att hon var otrevlig och tog hundarna för en promenad. Nä’r jag vänder för att gå tillbaka till bilen möter jag denna lösa gråhund igen! En bra bit från matte, igen! Då hon inte kopplade upp sin hund kände jag mig tvungen att gå in i skogen för att slippa den. Kul. Ännu värre är att ordföranden i Botkyrka BK ringer upp mig för dom fått nån sort anmälan från nån jägare (manlig) om att mina hundar hade anfallit tjejens hundar.
Varför ringer BBK? Jag har ingenting med dom att göra nu för tiden och jag var på Fituna helt privat. Varför ringer Ingrid till mig om deras förhållande till jägarna? Det är ju bara att förklara för dem att jag inte har nåt med BBK att göra. Dom kan väl inte svara för sörmlands alla hundar och hundägare. Det är väl bara för klubben att hänvisa till mig i så fall