Välj en sida

Nu har det varit en sån där mysig träningshelg igen. Rapport på lördagen och sök idag (söndag). I går bar det en härlig vinterdag med några minusgrader och sol. Favoritväder, frusen barmark. Vi var ett gäng som vandrade ut i rapportskogen (som jag förberett på fredagen så vi hade en fin bana) vi ”boade” på A sen gick vi alla till B och ”boade” där. Sen gick A-laget tillbaka till A tillsammans och sen skickades hundarna. Det gick bra för alla tycker jag. Ett par ”tvekanstopp” men det får man räkna med så här i början.
Malco har verkligen fattat det här med ”boet”. Han rusar till ”sin” filt när han kommit in och han satt tyst och fint hela tiden. Jag tror inte att han fattat vad vi håller på med ännu, han kör nog i sitt tycke långa konstiga sökslag. Det gäller att vara noga med retningar så han lär sig att skilja på grenarna. Jag ser det inte som något problem man får ta det lungt bara.

Söket idag, i duggregn, gick skitbra för alla. Vi backade till hittaövningar och markeringsövningar, vilket var nödvändigt för ett par st som börjat strula lite med fasta rullen. Jag har ju börjat med rullövningar med Malco och vid påvisen så skrynklar sig marken under honom när han startar. Han tycker att det är skitkul. ska bli spännande att se fortsättningen för ”rullhunden”. Det tar nog ett tag att ”vända” honom. Om han inte ser någon lösslang direkt så skäller han, det hände en gång idag. Inte så konstigt, vi har ju bara tränat så här några gånger. ska bli kul att se när/om han blir ”omvänd”.