Välj en sida

Jaha, nu är det dags igen. En kompis till mig har redan plockat en fästing på sin hund så jag ilade iväg till apoteket och inhandlade Exspot. Vill inte ha halsband för hundarna biter varandra i halsen när dom leker. Jag tog mod till mig och satte en pipett på Malco också. Det är flera år sen vi provade sist och det kan vara värt ett försök. Han kanske tål det nu.
Den jäkla vintern vill inte ge med sig, mer snö igen men det mesta har redan slaskat bort. Jag har såå svårt att komma igång på allvar när man måste ha vantar på sig. Haaatar det!
Men lite lydnad har det blivit ändå. Av alla moment så har vi fått till framförgåendet till 50%. Hon går bra rakt fram och stannar bra i rätt riktning. Hoppet börjar också fungera. Det känns som om jag tränar henne lite baklänges men det blir nog bra till sist. Skallet funkar också bra. Däremot har vi inte tränat fritt följ nåt speciellt men hon söker sig mer och mer till vänster sida självmant och det vill jag ha fram. Vi tränar mer förighet med stegförflyttningar, framåt och bakåt mm.

I morgon är det sök igen, det är skillnad det. Skitkul. Vi ska köra tävlingsmässigt med ett par i gruppen som ska tävla nästa helg. Spännande. För den ena är det tävlingsdebut i bruks.