Välj en sida

Vilken härlig hunddag ( trots allt )!
Vi åkte ut 3st till Högantorp för att spåra. Jag var lite orolig för jag har för mig att vi stött på ”annandags-jägare” där för flera år sen. sånt kommer man ihåg, dom brukar vara lite ”besvärliga”. Naturligtvis stod det bilar där vi tänkt stanna så vi åkte vidare till ett annat ställe. Vi lade ut spår och sen fikade vi. Då kom det en bil som visade sig vara markägare som letade efter jägare som tydligen gått över på hans mark. Han varnade oss för dom som var ute var riktiga klåpare, sa han. Gå ut i skogen på egen risk. Hu!!

Jag gick Cleias spår, som var ett rakt med många ”slut”. Jag har ju börjat tvärtom med henne. Sök först. Men hon var sååååå duktig. Fr.o.m. idag räknas hon in i spårhundarnas skara.

Då kommer en jägare ut ur skogen och han var inte rolig. Han talade om för oss att vi inte fick gå ut i skogen utan lov osv, osv. ( Det sitter en skylt på en bom där vi var där det står ”Strövområde, välkommen till fots”. )
Jag blir sååå trött på dessa ”vi-ääääger-skogen”. Efter lite diskussion fram och tillbaka slutade det med att nog skämdes lite och t.o.m. sa God Fortsättning när han gick.

Vi gick våra spår och alla tre hundar gick kanonbra. Så kul, speciellt för de andra två som är relativt nya i svängen.

Sen flyttade vi på oss till nytt ställe och körde uppletande och naturligtvis mer fika. Man är såå nöjd efter en heldag i skogen.