Välj en sida

Bara träning i jul. Skitkul. I dag var vi på klubben mellan 10.30 – 14.00. I snövädret. När man väl kommer igång att träna så märker man inte vädret. Vi var ett gäng i dag också som hade jättetrevligt. Vi hjälper varandra med momenten.
Jag tränade mest framförgående/framåtsändande och inkallning med stå. Samt stadga.

Det är svårt för en del hundar att stå helt still när någon, vem som helst kommer fram och klappar och tar i den hur som helst. Men har jag sagt stå så är det detta som gäller. Samma sak när det gäller sitt och ligg. Av mina två hundar så är det faktiskt Cleia som klarar det bäst. Malco galopperar lite i huvudet och har svårt att ligga still om jag hjälper till med kompisarnas hundar. Han presterar världens snyggaste kryp.
Men, men, övning ger färdighet. Det märks att Malco legat i ”träda” ett tag.
Däremot kan jag lägga vad som helst i vägen för honom under en inkallning tex och han bryr sig inte utan springer förbi i full fart ända tills han får ett ”varsågod”.

Där har Cleia det svårare, har inte kommit så långt ännu. Hon vill gärna ”göra själv”, alltså, ta saken. Men det löser vi med att en medhjälpare håller i saken tills hon utför, vad det nu är, då får hon också belöning på ”varsågod”. Här väntar vi alltså på ”varsågod”. Om vi inte tränar klicker förstås men det är en annan historia.